Tel: +36-94/513-470

titkarsag@szkk-szombathely.hu

Bemutatkozás

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000112/2014

A cég tulajdonosa:
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata (100%)

A Szombathelyi Képző Központ Közhasznú Nonprofit kft jogelődjét Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és Vas Megye Önkormányzata 2005 tavaszán alapította Savaria TISZK néven a HEFOP 3.2.2. és 4.1.1. projekt megvalósítására. 2013. évtől a Társaság alaptevékenysége a szakképzés rendszerének átszervezése miatt felnőttképzési tevékenységre módosult.

A Szombathelyi Képző Központ kft küldetése: A Társaság Szombathelyen és térségében megjelenő munkaerő-piaci igényeket figyelembe véve felnőttképzés keretében részt vesz a szakképzett munkaerő biztosításában, mely hozzájárul vállalkozások versenyképes működéséhez. A Szombathelyi Képző Központ kft közhasznú nonprofit szervezetként olyan támogató rendszereket működtet, mint a képzési tanácsadás, valamint információ biztosítása a képzési lehetőségekről. A Szervezet felnőttképzési szolgáltatás keretében biztosít előzetesen megszerzett tudás beszámítását és kompetenciamérést, valamint képzési szükségletek felmérését és képzési tanácsadást.

 

A Társaság a felnőttképzési tevékenységén túl, részt vesz foglalkoztatási és munkaerő-piaci programok megvalósításában. A program elősegíti a térségi szereplők közötti információáramlást, a partnerségek erősítését, a fejlesztések összehangolását, melyek lehetőséget biztosítanak a térségi foglalkoztatás bővülésére, különös tekintettel az inaktív és álláskereső célcsoport munkaerő-piaci reintegrációját.

A nonprofit kft a 1991. évi IV. törvényben rögzítettek szerint a foglalkoztatás elősegítése érdekében a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű célcsoport számára különböző szolgáltatásokat nyújt. A Szervezet munkaerő-piaci szolgáltatás keretében az inaktívak és az álláskeresők részére mentorok segítségével egyéni fejlesztési programot valósít meg. A Szombathelyi Képző Központ a foglalkoztatási programok megvalósítása keretében kapcsolatban áll a térség munkaerő-piaci szereplőivel, akik rendszeresen jelzik munkaerő-piaci és képzési igényeiket. A megvalósítás során hangsúlyos szerepet kap a munkáltatók felkészítése a munkavállalók fogadására.
 

MAGUNKRÓL